Var ved at købe en gældsfælde..

 Andelslejlighed på Jægersborggade

Jeg har efterhånden lært det. Hvis man vil have en billig andel med en lav husleje, skal man være hurtig. Og Nørrebro, Vesterbro og Østerbro er nærmest umulig. Nu taler jeg forudsætningen, der lyder, at jeg kommer uden kontanter at lægge i den, og skal låne alle pengene.

Et “scoop” på Nørrebro

Og så faldt jeg endelig over den. Lagt på fra morgenstunden. Jeg svarede med det samme – og blev inviteret til fremvisning samme dag kl. 16.30 – et hurtigt “åbent hus”. Lille lejlighed på Jægersborggade på 48 m2. Pris 528.738,- med en husleje på 2190,52.

 

Et tårn af dokumenter

Tager i Teknisk forvaltning på Njalsgade for at kigge plantegninger. Det er en ordenligt bunke papirer, jeg får stukket i hånden, for foreningen er fra 1887, og at det er en af landets største. Det viser sig hurtigt, at det er let at gøre den lille lejlighed brugervenlig, da både væggene til toilettet og mellem køkken og rum kan nedlægges, da de ikke er bærende. Fedt. Det kan godt være, der er arbejde i det, men det kan lade sig gøre, og jeg kan gøre en stor del af det selv.

 

image
Lejligheden er det, der ligger på den venstre side af venstre side af trappeopgangen (der ses nederst midt).

 

 

Noget af et projekt

Jeg dukker selvfølgelig op. Lejligheden kræver grundlæggende ombygning. Nedrivning af vægge, oprettelse af køkken-alrum og udvidelse af toiletrummet ud i køkkenet, så der kan oprettes badeværelse.

image

image

image

Det skræmmer mig ikke, for der er økonomi til det med den pris. Forstår på folk, at jeg ikke er den eneste interesserede, og at jeg skal handle forbasket hurtigt.

 

Sms til min bankrådgivers privatnummer

Da jeg kommer hjem, gør jeg noget, jeg aldrig har gjort før. Finder privatnummeret på den bankrådgiver, som jeg forhandler med om en god rente (i en bank, som jeg ikke har nu), skriver en sms, og undskylder selvfølgelig, at jeg kontakter hende udenfor arbejdstid.

Til min store overraskelse svarer hun tilbage – kommunikation frem og tilbage over sms – og så får jeg dommen. Det er en potentiel gældsfælde. Foreningen er under Finansiel Stabilitet, og banken yder umiddelbart ikke lån til køb i den forening. Det kræver special-vurdering fra bankens kreditkontor, hvilket vil tage 24 timer.

Udover de viste billeder er der et ekstra rum. Det største i lejligheden. Men det vil ikke blive berørt af nødvendige arbejder i lejligheden. Det omtalte rum er det, der vender ud mod gaden. Men som sagt. Alt skal laves i lejligheden.

 

Fra himmel til helvede

Fra at have været helt oppe i skyerne og med adrenalinen pumpende over lejligheden, ender jeg præcis tilbage i den usikkerhed og tvivlrådighed, jeg kom fra. Jeg søger på nettet og finder ud af, at foreningen har lånt lånte penge ud til virksomheder, som bestyrelsen og familie af bestyrelsen selv har interesser i. Blandt andet en bank, som krakkede i 2009. Med andre ord meget tvivlsom gambling, som desværre betyder, at denne forening, der er en af landets største nu hænger på en rigtig dårlig rente hos Finansiel Stabilitet. Derudover har foreningen ikke hævet huslejen med de almindelige 2-3% i mange år. For mig at se – en rigtig dårlig styring.. Prøv selv at kigge her..:

http://politiken.dk/oekonomi/bolig/ECE666608/oproer-i-andelsforening-frygter-laanecirkus/

http://finanswatch.dk/Finansnyt/Pengeinstitutter/article1015879.ece

Lejligheden sat til salg kan ses her: http://www.lokalbolig.dk/property/22/info

Jeg sidder nu og læser gamle referater (fra 2014). Det er ikke de implicerede bestyrelsesmedlemmer og bestyrelsesformand, der sidder ved posten længere. Foreningen er ikke længere under Finansiel Stabilitet, men alligevel kæmper foreningen med næb og kløer mod at sætte huslejen nævneværdigt op. Det seneste er desuden, at man har diskuteret og vedtaget godkendelse af planer om opsætning af altaner.. Det forstår jeg simpelthen ikke. Og så falder jeg over følgende fra generalforsamling i 2014:

“Da der ikke var yderligere til budgettet blev dette sat til afstemning og enstemmigt godkendt med et budgetteret årets resultat på kr. -4.129.668 med uændret boligafgift i indeværende år”.

(http://ab-jaeger.dk/wordpress/wp-content/uploads/2014/05/referat_GF_03_06_2014.pdf)

Hvad sker der lige der… ?

Min umiddelbare tanke er: Bad luck mutherfucker.. Jeg må bare op på hesten igen… Ud og søge videre..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>