9. Rejsen til Nordnorge

9. dag. Harstad – Kabelvåg – onsdag d. 21. januar 2015

Fantastiske bjergtagende Lofoten

Jeg tager afsked med Solveig. Det er lidt svært at forlade hendes hyggelige lejlighed, der bare emmer af et varmt menneske. Men jeg må videre, og specielt ud til Lofoten, som jeg har drømt om at genopleve længe; og jeg har ikke mange dage igen, inden jeg må vende snuden hjemad.

image
Er det ikke bare en fantastisk velkomst at få?

 

image
“Mit” lille hyggelige rum hos Solveig i Harstad.

 

Lofast

Jeg har egentlig tænkt mig at køre over Sortland. Jeg er ikke så god til at få kigget på kort, og sidst jeg var på Lofoten, der tog jeg over Sortland. Sortland er også kendt som “Den blå By”. Det er en kunstner, der fundet på ideen om at male de fleste offentlige bygninger og en del industribygninger i byen blå. De skal følge et specielt farveskema indenfor blå, og så er der skrevet tekster på bygningerne rundt omkring. F.eks. står der en tekst nedenunder et vindue, der lyder: “Jeg er glad, jeg er liten. Så trænger jeg ikke falde så langt” eller noget i den stil. – Men jeg får heldigvis snakket med Solveig, der fortæller mig, at det er en stor omvej, der inkluderer to færgeovergange. Siden jeg har boet i Harstad, er vejsystemet Lofast bygget, og det går direkte til Lofoten igennem endnu flere tunneller end sidst, jeg var her.

Eide, på vej mod Lofoten, Norge
Eide, på vej mod Lofoten, Norge

 

Kabelvåg

Jeg booker sjældent noget før i sidste øjeblik. Nogle gange er det godt, for så holder jeg mulighederne åbne for at skifte planer. I dette tilfælde var det en dårlig ide. Vandrehjemmet Kunstnerhuset i Lofoten, der får virkelig gode anmeldelser på Booking.com, er blevet lejet ud lige før jeg kommer til Svolvær. Så jeg må videre. Finder et godt vandrehjem i Kabelvåg i stedet. Det er godt nok en noget mindre by, men jeg har alligevel ikke så meget at bruge selve byen til. Jeg vil aller helst have adgang til lysfri udsigt. Men jeg får da lige “Svolværgeita” (Svolvær geden) med mig. Den ligger lige indenfor den store indgangsport til Svolvær – altså udborede fjeld, man kører igennem. Man skal vide det, for ellers ræser man lige forbi, for det er ikke skiltet.

Svolværgeita i Svolvær. Man skal vide, den er der, ellers kører man ret forbi..
Svolværgeita i Svolvær. Man skal vide, den er der, ellers kører man ret forbi..

 

Og et close-up. Har set folk på fotos stå med et ben på hver sten. Det skal jeg ikke nyde noget af..
Og et close-up. Har set folk på fotos stå med et ben på hver sten. Det skal jeg ikke nyde noget af..

 

Vandrehjemmet har det, jeg skal bruge. Køkkenmulighed, internet og beliggenhed nede ved vand og fyrtårn. Jeg spørger efter “Pola” (Vinmonopolet) og får at vide, at den nærmeste ligger i Svolvær og lukker kl. 18. Jeg tager mig lidt tid og kører så til Svolvær. Det viser sig, at den lukkede kl. 16.30.

Nordlys, nordlys, nordlys

Nordlys over Kabelvåg. 28 mm, Bl. 2,8, Iso 200. Taget kl. 18.28
Nordlys over Kabelvåg. 28 mm, Bl. 2,8, Iso 200. Taget kl. 18.28

Aftenen viser sig med storslået Nordlys. Jeg går ud flere gange. Først ud på molen, hvor jeg tager fotos med molen og fyrtårnet som kulisse. Derefter bliver det en lille afsidesliggende top, hvor jeg bruger fjeldet, et par træer og en gravko som kulisse. Jeg giver først op kl. 2.00. Og det på trods af, at det vil vare hele natten. Men jeg har også en dag i morgen at tænke på. Jeg overvejer stadig, om det var en klog beslutning.. Men jeg har endelig fundet ud af, hvordan jeg skal løse problemet med det manglende udløserkabel. Jeg nøjes med de 15-30 sekunders lukketid og justerer på iso, blænde eller lukketid op til 30 sekunder, så slipper jeg for at holde fingeren på knappen og give rystelser. Det er virkelig en lettelse af finde ud af, at det kan lade sig gøre med tilfredsstillende resultat.

Norge2015-21Net
Nordlys over Kabelvåg

 

Norge2015-23Net

 

 

 

Norge2015-28Net

Norge2015-27Net

Norge2015-26Net

Norge2015-22Net Norge2015-21Net

Norge2015-5Net

Norge2015-4Net

Norge2015-3Net

Norge2015-2Net

Norge2015-1Net

Nogle gange skal jeg vente på, at nordlyset kommer igen. Der kan gå et par minutter. Der kan gå en halv time – og så fylder det det hele, står lige over byen, eller gør andre forunderlige ting. Farverne skifter, men for det meste er det grønt.

Norge2015-44Net

#nordlys #northernlight #artphoto #auroraborealis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>