8. Rejsen til Nordnorge

8. dag. Harstad – Tirsdag d. 20. januar 2015

I vikingernes fodspor – Trondenes

Jeg kører til Trondenes. Der ligger Trondenes Kirke, der menes at kunne spores tilbage til 1250. Det er en stenkirke, og området har fæstningsanlæg tilbage til vikingetiden, og der har tidligere ligget trækirker på stedet. Jeg holder af stedet, men mit mål er kysten på stedet. Der er bygget en lang vandresti langs vandet, et lille udsigtshus med bænke og en fasttømret stol, fæstnet i fjeldet, der kan drejes 180 grader rundt, så man kan nyde udsigten. Det er svine-koldt, og jeg døjer stadig lidt med teknikken. Problemet er, at den længste lukketid, jeg kan bruge på kameraet er 30 sekunder. Jeg bruger ofte op til 4 minutter – men så er det også med blænde 11-16 eller 22. Jeg kan også bruge “bulb” – men  jeg har ikke en “trådudløser til kameraet”, og det er ikke lykkes mig at finde i Harstad. Når jeg bare holder fingeren på kameraet i lang tid, så bliver stjernerne hakkede – jeg må altså komme til at bevæge kameraet alligevel – trods stativet under.

 

Diasudfordringer

Jeg er rusten, kan jeg mærke. Siger hele til mig selv, at jeg skal bruge de vildt dyre diasfilm, jeg købte med hjemmefra. Jeg købte 13 styk; det jeg kunne finde i Kbh inden afrejse. De stod i cirka 1500 kr,-. Men det er som om jeg er vokset fra det digitale kamera. Jeg vil se resultatet med det samme, og det manuelle kamera virker alt for let og gammeldags.. Jeg prøver nu alligevel et par shots med det. Og er spændt på resultatet, når jeg sammenligner.

Norge2105-23Net
Billede taget i “den blå time” ved Trondenes, Harstad, Nordnorge

 

Norge2015-17Net
Billede taget i “den blå time” ved Trondenes, Harstad, Nordnorge

 

Norge2015-13Net
Trondenes Kirke i baggrunden. Harstad, Nordnorge

 

Norge2015-19Net

 

Mine tæer er ved at fryse af, jeg har ondt i fingrene, og jeg er i det hele taget godt slidt efter tre timer ude i frostkulden. Så jeg beslutter mig for at trække pløkken. Da jeg stager mig op ad stenene i mørke, kan jeg mærke, at det er det helt rigtige tidspunkt. Turen tilbage til Trondenes Kirke, hvor bilen står, virker i hvert fald lang.

På vejen hjem nyder jeg at kunne handle ind i Rimi. Køber ind til lasagne (spinat/feta) glæder mig til at kunne traktere Solveig, når hun kommer træt hjem fra job.

Jeg bruger tid på maden. Det kan jeg godt lide. Men lige som maden er færdig til at stikke i ovnen, ringer Solveig. Klokken er 21. Hun siger: “Der er nordlys nu”. Så er der ikke andet at gøre, end at lade lasagnen stå kold udenfor ovnen og tage afsted. Finder et sted udenfor Harstad med moderat genskin fra byen. Det lykkes mig at tage et par nordlysbilleder, men forholdene er på ingen måde optimale (kraftige lamper fra det fabriksbyggeri, jeg står ved siden af). Og oveni det, kan jeg ikke finde billederne nu, hvor jeg skal vurdere, om jeg gider at lægge dem ud ,-)

Tja, så spiser vi lasagne – hygger os – og går trætte i seng. Men på alle måder en givtig dag.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>