6. Turen til Nordnorge

6. dag. Harstad. D. 18. januar 2015

Jeg sover længe. Frem til kl. 11.30 vil jeg tro. Jeg har en eller anden præstationsangst siddende i kroppen. Det der med valg. Hvis jeg vælger det ene sted, så går jeg glip af noget, der måske var bedre. Skal jeg tage på Gangsåtoppen, der ligger tæt på? Eller skal jeg tage ud til Nuppen, der er et udsigtspunkt om sommeren, der ligger et godt stykke fra Harstad? Husker noget med, at det foto, jeg tog af to sten i blåt, var taget fra et sted i nærheden af Nuppen. Problemet er, at jeg ikke helt husker hvor. Samtidig har jeg en udfordring med igen at tage fotos med manuelt kamera. Jeg kan jo ikke se resultatet med det samme. Samtidig så har jeg udfordringen med de to digitalkameraer, at jeg ikke har opøvet teknikken til at bruge dem, at jeg forventer at få digital støj på billederne, og at jeg ikke har en fjernudløser, så jeg ikke selv laver rystelser, når jeg tager billederne med fingeren på knappen.

Jeg ender med at køre mod Nuppen. Det er ganske som jeg husker. Der er ikke store sten i vandet ud for Nuppen, som er egnede til at tage fotos af, så jeg fortsætter. Hver gang jeg ser store sten tæt på kysten i vandet, er der ingen mulighed for at stoppe. Shit.. Er ved at opgive, da jeg kommer til et sted, hvor jeg eventuelt kan luske mig forbi et hus, hvor der både er lys i og en bil parkeret udenfor. Parkerer lidt længere væk; finder en nedgang 300 meter derfra forbi nedlagte hytter/huse – og det er ok. Vender tilbage for at hente kamera, men ombestemmer mig. Det bliver til ekstra køretur. Endelig kommer jeg til et skilt, der viser “Grendehus”. Det er i nærheden af Bremnes (der forresten også er navnet på musikerfamilien Bremnes, der har samme navn – lyt blandt andet til “Blå Krukke”. Det er et fantastisk nummer)

Der kan jeg lige så forsigtigt passere en skråning fyldt med is mellem græsset og stentoppene. Og der er det. Det er bælragende mørkt, da jeg har været der i en halv time, og jeg fryser. Taber ting, finder dem igen, og er lykkelig over, at jeg har måttet låne en lygte af Solveig. Så er det ellers som et nyfødt spædbarn. Nye teknikker. Nye udfordringer. Føler mig lidt lost. Men ender med hovedsageligt at bruge det digitale kamera. Jeg har udfordringer med stativet. Og det stativ, jeg har (undskyld, at jeg ikke har fortalt det) lånt af Veronika, det giver mig nye udfordringer. Står med et stativ, der virker, og det kender jeg ikke. Men jeg forsøger, og det bliver til dette:

Norge2015-9Net
Billede i “den blå time” i nærheden af Bremnes, Nordnorge

 

Billede i "den blå time" i Bremnes, Nordnorge
Billede i “den blå time” i Bremnes, Nordnorge

På vejen hjem vil jeg købe ind og lave noget mad til Solveig og jeg. Problemet er bare at det er søndag, og jeg ikke finder nogle åbne butikker. Hjemme kigger jeg i køleskabet. Finder kartofler, laks, tomater mv. Så jeg laver stegt laks med to salater og kartofler plus flødeostesovs.

Solveig sætter pris på det – på trods af, at jeg har stegt en røget laks på panden. Men det kan i hvert fald spises. Og så var den dag ligesom slut.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>