14. Rejsen til Nordnorge

14. Oslo – Kornblomstvej, Danmark

Den nødvendige tur – i silende regn

I går ankom jeg omkring kl. 20 til Oslo. Kunne have taget E6 hele vejen, men valgte at tage den kortere tur ad vej 3. Det viste sig at være en hård og stabasserende tur. Men frem kom jeg.

Per Marius og Anne Britt gik i seng kl. 22. De skulle op kl. 6.00. Jeg havde ikke ro i kroppen, så jeg satte mig og skrev opdateringer. Kl. 24 måtte jeg i seng. Min bil holdt parkeret et sted, hvor der dagen efter (i dag) skulle være vejarbejde, så jeg stod op kl. 6.30. Fik en kande kaffe – og tog afsted sammen med mine værter.

image

Det regnede – ovenpå sne. Tænkte: “Åh nej, så er det stinkende glat”. Men det viste sig, at det åbenbart let kan skifte fra minus 16 til plusgrader, uden at det betyder, at det er overmåde glat. Rent faktisk viste det sig, at store vandpytter på motor/trafikvejen var langt værre. En enkelt gang giver det et ordentligt drøn i bilen, som stopper op i farten – men heller ikke mere, end at jeg kan fortsætte med stortset uændret fart. Det er underligt at køre i det føre.

Sverige er kedelig at køre i. I hvert fald fra Svinesund til Danmark. Og der er ikke meget at fortælle om, andet end at rejsen er slut.

Jeg er lykkelig over, at jeg endelig fik taget mig sammen til at tage turen igen. Det er tredie gang, jeg kører tur retur Harstad i Nordnorge i bil.

Nu er jeg hjemme. Jeg kan trøste med, at nok regner det i Danmark, men det gjorde det også hele vejen fra Oslo og hele vejen gennem Sverige. Det jeg glædede mig mest af alt over, var at få DAB-kanalerne fra Danmark igen efter Helsingborg. Norske DAB kanaler er helt ok. I Sverige er de jævnt kedelige, når man en sjælden gang rammer dem – men det er fedt at støde på P1, DR Jazz og DR Beat på vejen nedover Sverige.

image

Nu tænker jeg bare over næste rejse og næste eventyr..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>