13. Rejsen til Nordnorge

13. dag. Trondheim – Oslo – 25. januar 2015

Køre – bare køre. Jeg vil hjem

Klokken er 9.00. Vækkeuret ringer. Og jeg er frisk. Det er en fantastisk følelse. Jeg laver straks kaffe og sætter mig på sengen og skriver på min blog. Jeg har besluttet mig for først at køre kl. 11-12 stykker. Det er sjældent på denne tur, jeg har givet mig tid til andet end at rejse og fotografere, så nu skal det være. Turen til Oslo er på ca. 500 kilometer, så det er langt fra noget af det længste, jeg har kørt. Og det er søndag, så der er ingen parkeringsvagter, jeg skal tænke på og tidligt op for at undgå.

Jeg har tænkt mig at tage E6 noget af vejen, forkorte turen af vej 3 – og ind på E6 igen. Det viser sig hurtigt, at det er noget af den hårdeste tur. (Hvilket forresten er samme vej, som jeg kørte den anden vej). Det er iset, glat, og bilerne kan ikke vente. Har flere gange 10 biler efter mig, før jeg endelig får fundet et sted at holde ind. Og nogle gange lidt for hastigt. Men det går. Heldigvis – for selvrespekten overhaler jeg også både en lasbil og en personbil på vejen (hvoraf det kun er personbilen af de to, der kørte 50 km/t).

image
Der er utroligt meget sne i fjeldet på vejen fra Trondheim til Oslo – men undervejs passerer jeg også skilt til f.eks. Trysil.

 

Tidsplanen holder, og gps-en viser, at jeg er fremme kl. 19.02. Det er så desværre kun lige til jeg når til 80 km fra Oslo. Så står trafikken fuldstændig stille. Der er et skilt, der fortæller, at der kan være lukket for gennemkørsel på vejen i op til en halv time på grund af sprængning. Jeg tror desværre det er den, jeg er kommet til. Det er hele vejen igennem en lang tunnel, hvor folk holder som “sild i en tønde”..!! Pludselig viser gps-en, at jeg vil være fremme tre kvarter senere.

Men hvorom alt er. Jeg når frem til Per Marius og Ann Britt, bliver trakteret med pizza og et glas rødvin. Det er bare herligt. Nu vil jeg bare gerne hjem. Jeg er træt af at være på farten. Så i morgen tidlig går den hjemover til Danmark.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>