10. Turen til Nordnorge

10. dag. Ballstad – torsdag d. 22. januar 2015

En lidt for festglad udlejer

image
Kan man stå op til flottere udsigt? Sikkert – men jeg klager nu ikke over den udsigt, der mødte mig om formiddagen i Kabelvåg.

Morgenen i Kabelvåg byder også på et par flotte views. Som blandt andet morgenskuet, da jeg går ud af døren. Foran brugsen står noget, jeg har drømt om at eje længe. En Sparkstøtting. Overvejer stadig at købe en, skille den ad og bringe den  med hjem i bilen. Måske den kan sidde på væggen i stuen i min lejlighed.. (Den er stor..- altså sparkstøttingen..)

Sparkstøtting udfor Coop i Kabelvåg
Sparkstøtting udfor Coop i Kabelvåg

 

image

Kulturlandskab og mit tagg

Jeg kører fra Kabelvåg, og det er svært ikke at stoppe og tage fotos hele tiden, så det gør jeg. men en af de ting, jeg er specielt glad for at opleve er et spejl, der står ude i naturen. Det er en delf Kulturlandskab Nordland. Det er et projekt, hvor mange forskellige både norske og udenlandske kunstnere er indbudt til at lave et kunstvært i naturen, der ligesom tilføjer naturen noget, eller spiller sammen med. Dette spejl er buet på den ene side, så man ser fjeldene på helt andre måder.

image

Norge2015-46Net

 

image

Norge2015-45Net

image

Norge2015-51Net Norge2015-50Net

Norge2015-49Net

Norge2015-48Net

Norge2015-46Net

Den mildest talt irriterende udlejer

Jeg har fundet et værelse i Ballstad, der ligger et godt stykke væk fra alfavej (E6), men det viser sig, at lykken har tilsmilet mig. Da jeg kommer til receptionen og spørger, om jeg kan få et værelse med udsigt over vandet, får jeg at vide, at jeg kan få en opgradering (gratis). Det betyder med andre ord, at jeg får en hel rorbu (fiskehytte) for mig selv ret ved fiskelejet. Det er rent ud sagt fantastisk, og jeg glæder mig til at opleve nordlys fra fiskelejet.

Der er kun internet i hovedhuset, så jeg nøjes med mit medbragte internet – og går op i hovedhuset kl. 20.15 for at Skype med min mor. Der ankommer et par franskmænd – og det, der åbenbart er ejeren – viser stor interesse for dem – og specielt kvinden i forholdet. Det ender med, at han inviterer til “festing” – altså hos os. Jeg burde have været klog nok til at sige “nej tak”, for det går rygende galt. Snaps, vin, øl. Udlejeren afbryder mig konstant, når jeg forsøger at sige noget. Han kalder mig den “danske konge” og forsøger at købe franskmandens kone/kæreste med 20 fiktive kameler. Jeg synes efterhånden det er ved at blive noget anstrengende og pinligt, og problemet er, at vi er i min rorbu.

Norge2015-47Net

Da udlejeren endelig går, kan jeg godt droppe alt om foto. Selvom franskmændene er meget interesserede i foto, og hellere end gerne vil tage fotos sammen, går alt galt med min foto. Kameraet strejker og viser fejl, og det er ikke bare sådan at løse. Prøver det andet kamera, men så viser den manglende batteri. Så det ender med, at jeg dropper det og går i seng. Fest og foto passer ikke sammen..

#Ballstad  #Lofoten #artphoto

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>